Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАР

Ове јесени не смете да прескочие НАР! Ово је НАЈЛЕКОВИТИЈЕ воће, а ево за шта је све добро

Можда се чишћење нара чини као превелика гњаважа, али мало труда ће се засигурно исплатити.

1600249202_pomegranate-3802409_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Постоје бројни разлози због којих би ове јесени требало да навалите на нар. Не само што је реч о најстаријој култивисаној намирници на свету, већ се ради и о "најлековитијем" воћу које познајемо. Ако вас то још увек није уверило, свакако наставите да читате.

Нар постоји преко 8.000 година

Нар потиче још од 6.000 године пре нове ере и верује се да је прва култивисана намирница. Овај древни пољопривредни производ део је грчке уметности и митологије, а Месопотамци су веровали како је стабло нара заправо свето стабло. У Јапану се веровало како управо нар тера зле духове, а према исламској легенди сваки нар садржи зрно које се спустило из раја.

Помагао је краљевима и краљицама да побеђују у биткама!

Прочитајте још: Витамин Е је као ГРОМОБРАН: Брани ћелије од вируса, а уносите га из ОВИХ намирница

Фото: Пиксабеј

Верује се да је краљица Изабела И након што је 1492. освојила Гранаду, стајала са наром у руци и објавила: “Баш као нар, освојићу Андалузију зрно по зрно”. Али она није била једина која се користила моћима нара, јер је краљ Хенрик четврти, који је Француској вратио благостање и мир, користио нар као свој хералдски беџ.

Нар је “најлековитије” воће на свету!

Постоји разлог зашто је нар био толико цењен у прошлости. Описане као “најлековитије” воће на свету, ове мале али моћне куглице пуне су антиоксиданса који ублажавају упалне процесе и задебљање артерија. Другим речима, нар помаже вашем срцу да остане здраво, а појављују се и докази како може помоћи и у борби против рака.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Обратите пажњу: Ових 5 знакова указују на то да ПИЈЕТЕ ПРЕМАЛО ВОДЕ

Иако су студије још увек мале те је потребно још истраживања, засад се чини да нар смањује проток крви према туморима, што спречава да ћелије рака добијају нутријенте. Такође се истражује и могућност да нар спречава раст простате, као и рака плућа, дојке и дебелог црева.

Нар садржи тајну младоликог изгледа ваше коже

Нар садржи елагинску киселину, односно антиоксиданс који стимулише производњу колагена. Укратко, више колагена значи мање бора на вашој кожи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas