Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje

Dodajte ove namirnice priordnim pićima i povećajte unos vlakana: Ovoliko nam je potrebno na dnevnom nivou

Uključivanje vlakana neophodno je za zdravo varenje, ali istraživanja kažu da ih ne dobijamo dovoljno

1650283248_profimedia-0514479166.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Dnevne potrebe za vlaknima kreću se između 21 i 38 grama.

Vlakna u obrocima ne samo da će da nam omogućiti da se osećamo sitima, već može i direktno da pomogne u pravilnom varenju, da podrži zdrav mikrobiom creva, pa čak i da održava zdrav nivo šećera u krvi

Dakle, koji je jednostavan način da povećate dnevni unos vlakana?

Ukoliko pravite smutije ovo je idealan način da povećate njihov unos.

Zob

Postoji veliki broj različitih oblika vlakana koje možete da uključite u svoju ishranu. Nekuvani zob je odličan izvor vlakana beta glukana. Beta glukani su vrsta vlakana koja je povezana sa nizom prednosti, uključujući zdravlje creva, srca i imuniteta.

Pročitajte još: Pravi izbor za JUTARNJI NAPITAK: Dodajte ove sastojke čaši vode

Avokado

Ako žudite za kremastijim smutijem koji je pun zdravstvenih prednosti, okretanje avokadu kao izvoru vlakana može da bude odličan izbor. Avokado je bogat vlaknima i  mononezasićenim mastima.

Čia semenke

Čia semenke su posebno korisne za povećanje količine vlakana u vašem smutiju bez promene ukusa. Dve kašike čia semenki sadrže osam grama nerastvorljivih vlakana.

Spanać

Spanać, koji se često nalazi u zelenim smutijima je moćan dodatak vašem napitku. Bebi spanać je izvor vlakana koji takođe ima mnogo vitamina B i fitokemikalija.

Pročitajte još: "VAMPIRSKI" DžEM ZA ZDRAVO SRCE: Ove bobice su pune VITAMINA C, vlakana i antioksidanasa (RECEPT)

Bobice

Bobičasto voće je uobičajeni dodatak smutijima zbog svog ukusnog ukusa. Samo jedna šoljica borovnica ili jagoda povećaće sadržaj vlakana za četiri grama.

BONUS VIDEO

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas