Oglas
· · Komentari: 0
ISHRANA

Ovaj začin je efektniji od CIMETA kada je u pitanju DIJETA, ali se ne sme koristiti u većim količinama

Muskatni oraščić sagoreva masne naslage i pomaže u skidanju suvišmih kilograma.

1635942556_Depositphotos_96132170_l-2015.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Muskatni oraščić može da se koristi u pripremi raznih salata, čorbi, sosova, jela, slatkiša, ali malo ko zna koliko je ovaj začin moćan kada je u pitanju dijeta.

Zbog toga što je bogat vlaknima, muskatni oraščić deluje tako što duže drži sitost i smanjuje apetit.

Pročitajte još: Mit ili istina: Da li se uz pomoć ANANASA može smršati?

Takođe, stručnjaci ističu da je ovaj začin odličan za smanjenje lošeg holesterola.

On sadrži i mangan koji je delotvoran u topljenju masnih naslaga, a jedini nedostatak ovog začina jesu zasićene masti, zbog čega ga ne treba jesti u velikim količinama.

Foto: Piksabej

Primena muskatnog oraščića

Muskatni oraščić u dijeti možete koristiti tako što ćete ga izrendati u voćnu salatu, a možete ga konzumirati i tokom doručka, ako na primer jedete jaja, ovsene pahuljice, pa čak i peciva.

Preporučuje se da ga korsistite kao začin u pripremi povrća, poput šargarepe, krompira, kupusa, spanaća ili karfiola.

Takođe, slatkišima daje neodoljiv ukus, a nećete pogrešiti ni ako stavite malo muskatnog oraščića u šolju tople kafe ili čaja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas