· · Komentari: 0
LETNJI RUČAK

ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

Počela je sezoan smokvi koje su odlične kao prevencija bubuljica, akni, srčanog udara i opasnijih oboljenja.

1594366293_smokvarukola.jpg
Foto: A. M.

Smokve daju energiju organizmu da se bolje izbori sa velikim vrućinama, a za rukolu je dobro poznato da podlmađuje i topi kilograme. Dakle, zavrnite rukave i počnite.

Pročitajte još: Stižu NENAJAVLJENI GOSTI? Nema razloga za PANIKU, napravite KOLAČ za samo 10 minuta

Rukola i smokve Foto: A.M.

Sastojci:

  • 4 smokve po osobi
  • komad kozijeg sira (ili plavi sir)
  • šaka rukole
  • maslinovo ulje
  • balzamiko sirće
  • pršuta (po želji)
  • šaka oraha (po želji)

Priprema:

Birajte bebi rukolu, jer su listovi manji i neće se dogoditi da budu ljuti. Ukoliko je veća, rukolu iscepkajte na pola, operite, ocedite od vode i naređajte na tanjir.

Smokve isecite na četvrtine ako su velike.

Smokve isecite na četvrtine, osim u slučaju kada su male, tada se seku na polovinu. Koru uklonite do belog dela, a ako su zrele lako će se ljuštiti.

Naređajte rukolu, smokve i sir, pa začinite Foto: A. M.

Preko rukole nabacajte ravnomerno koziji sir, prelijte sa maslinovim uljem i balzamiko sirćem.

Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)

Prema želji i ukusu salata može da se obogati pršutom koja se iseče na komade veličine zalogaja. Mogu se dodati i orah ili pinjole.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.