· · Komentari: 0
rešenje

Niste zadovoljni kilažom i malo se krećete? Saveti za početak gubljenja kilograma

Ne izbegavajte fizičku aktivnost - kada se jednom pokrenete, sve će biti lako.

1610275098_Depositphotos_99629412_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Fizička aktivnost se preporučuje svima, pa i onima koji imaju višak kilograma jer je to prvi korak ka mršavljenju. Jedina razlika je što je trening za punije dame malo drugačiji od treninga onih koje su već u formi.

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Informišite se i napravite plan

Umesto lifta koristite stepenice
Kada izbacite korišćenje lifta i krenete da idete stepenicama, počećete da dobijate na kondiciji. Zatim, u svakodnevnu rutinu uvedite duže šetnje, krenite i sa brzim hodom, a kasnije i sa laganim džogingom.

Za početak, potrebno je da se informišete i odete kod stručnjaka koji će zajedno sa vama osmisliti plan i program treninga i ishrane. Naravno, to će zavisiti od vaših mogućnosti, godina i zdravstvenog stanja. Bitno je da kada jednom napravite plan, od njega ne odustajete i ne kršite ga. Ukoliko ste u mogućnosti, unajmite ličnog trenera. Osoba od autoriteta će vas dodatno motivisati i smanjiti šansu da odustanete. Sasvim je u redu da ponekad potražimo pomoć i oslonac od drugih.

Počnite više da se krećete

Nije važno kada počinjete sa dijetom. Možda će to biti odmah, a možda i u roku od mesec dana. Najbitnije je da se fizički pokrenete što pre.

Za sam start, dovoljne su šetnje od 30 minuta dnevno.

Ne dozvolite da vas uplaši poseban režim ishrane

Poseban režim ishrane će isključiti masnu i nezdravu hranu iz vašeg dnevnog menija. Ješćete ukusno spremljeno povrće, nemasno meso, izbacićete ugljene hidrate, a vaše telo će na taj način dobiti više energije - što samim tim znači i više energije za treniranje.

Pročitajte još: Najvažnija novogodišnja odluka: ŠETAJTE, šetajte i rastežite se na 4 načina

Koristite opterećenje

Da biste krenuli da mršavite, ali i da se zatežete, koristite sprave sa opterećenjem. Tegići i elastične trake pomoći će vam da smršate i zategnete višak kože koji vam može ostati posle mršavljenja. Ne preterujte, već upamtite da sve treba da bude u skladu sa vašim mogućnostima. Ukoliko se budete pridržavali ovih jednostavnih saveta, smršaćete mnogo lakše i brže!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.