Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРЕНИНГ

ПРЕ тренинга БАНАНА, после тренинга треба да ЈЕДЕТЕ ОВО

За постизање добре форме и скидање килограма није довољно само упорно и истрајно вежбање, него и храна.

1596791038_teretana.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Начин исхране пре и после тренинга има изузетну важност. Празног или препуњеног желуца никако не треба почињати физичку активност, јер само ако уносите одговарајуће намирнице као погонско гориво, можете да постигнете жељени ефекат после напорног труда, наглашавају стручњаци.

Прочитајте још: Како да за ДЕСЕТ минута одрадите пун тренинг као позната МАНЕКЕНКА

Правилна и правовремена исхрана је важна, јер погодује опоравку мишића, утиче на њихов раст, побољшава спортски потенцијал, утиче на телесну конституцију... Да би се све ово постигло треба јести одређене намирнице у право време.

Оброк пре тренинга Фото: Депозит
Једите лагане оброке 15 минута пре тренинга.

Правилна исхрана пре тренинга важна је за одржавање енергије током вежбања, али и за опоравак након активности. Оно што пијете и једете пре и после вежбања игра кључну улогу у припреми и опоравку организма, иако многи вежбачи не обраћају пажњу на овај важан детаљ.

Стога је веома битно уносити лагане оброке, богате угљеним хидратима и протеинима, и то од 15 до 45 минута пре тренинга.

Банану једите 30  минута пре тренинга.

Банане су права ризница природних шећера, једноставних угљених хидрата и калијума. С обзиром на то да калијум у организму опстаје ограничено време, банану треба појести од 30 минута до сат времена пре тренинга. Ова воћка је изузетно корисна за повећање гликогена, брзо доступног извора енергије, као и нивоа шећера у крви.

Прочитајте још: Вест преплавила мреже: Погледајте како даме вежбају ЈОГУ напољу и истовремено држе НЕОБИЧНУ дистанцу (ФОТО)

Мудро дозирајте Фото: Депозит

Суво воће такође садржи висок ниво шећера и калорија. Конзумирање у умереним количинама, са јогуртом, обезбеђује телу довољно протеина неопходних за физичку активност. Да би се постигао пун погодак, овакав оброк треба узети сат и по пре тренинга.

Поморанџе, јабуке дају енергију за тренинг.

Заправо, намирнице са сложеним угљеним хидратима, као што су поморанџе, јабуке, банане, најбољи су избор, јер се споро варе, а пружају довољно енергије током тренинга. У исхрану треба уврстити и смеђи пиринач, овсене пахуљице, ражани хлеб, интегралне тестенине... С друге стране, сложени угљени хидрати у шећерима никада нису препоручљиви, а поготово не за време и после тренинга.

За мишићну масу житарице
Уколико желите да повећате мишићну масу или снагу, комбинујте угљене хидрате из хлеба од целог зрна, интегралног пиринча, овсених пахуљица, кромпира, са протеинима из пилећих груди, беланаца, туњевине. Наравно, обавезна је и салата због угљених хидрата. Овај оброк једите најмање два сата пре тренинга.
Ако осетите слабост током вежбања - гладни сте!

Уколико се не придржавате ових крајње једноставних начела, због пада шећера током вежбања може да се јави слабост, вртоглавица, бол у глави и телу. Зато на тренинг не треба ићи ни потпуно сит, али никако ни гладан. Избалансиран оброк даће вам енергију, а неће оптеретити организам.

Прочитајте још: ХАЉИНУ БЕЗ РУКАВА не смете носити ако не радите ове ВЕЖБЕ ЗА РУКЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Приликом осмишљавања оброка врло је важно да се зна који је циљ тренинга. Ако вежбате да бисте скинули масне наслаге, онда једите три сата пре почетка тренинга. Оброк треба да буде сачињен од протеина који се налазе у беланцету, пилећим грудима, филетима рибе без масти, а који се комбинује са влакнастим угљеним хидратима из поврћа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas